joi, 28 octombrie 2010

care este vina pensionarilor militari

Sa intoarcem foile istoriei:
Armata Romana este aceia care a repurtat victoria asupra armatei otomane in urma careia Romania si-a capatat independenta.
Armata Romana este aceia care a infrant armata Germana in 1918 in urma careia Romania devine tara intregii natiuni.
Tot armata Romana este aceia care in 1945 defineste infrangerea armatei naziste in urma careia politicienii lumii fac separatia in state comuniste si state capitaliste.Romania cazand in zona nefasta de tara socialista.
Armata Romana a fost aceia care in 1968 a impidicat invazia sovietica ,in urma careia Romania a devenit oaia neagra a sistemului socialist.Acest act al armatei a fost definitoriu pentru viitorul Europei,neadmitand amestecul URSS in treburile interne ale tarii si ale Europei.
Armata romana este aceia care in 1989 a fraternizat cu poporul in urma carui eveniment actualii guvernanti au venit la putere si in mod foarte surprinzator si nejustificat ignora meritele celor care si-au jerfit viata pentru destinele Romaniei sau sunt eroii zilelor noastre.
Daca istoria aduce elogii armatei Romane ,cu ce drepta actualii guvernanti hulesc si aduc injurii acestei categorii profesionale care este recunoscuta de istorie si cauta prin orice mijloace sa umileasca acesta profesie.S-a ajuns pana acolo ca public sa se spuna ca armata nu mai este o meserie si pur si simplu o misiune si atunci intrbarea :De ce se zice ca avem o armata de profesionesti,aderata la NATO? Profesionisti fara profesie?
Armata este singura institutie din intreaga lume care are ca scop final uciderea inamicului in masaEste singura institutie care face antrenamente destul de costisitoare scopului aratat.Politia si jandarmeria au ca scop anihilarea infractorilor si fac uz de arma in conditii limitate.
Daca guvernantii de la Alexandru Ioan Cuza  pana in zilele noastre au hotarat (ca necesitate) ca cei ce au servit patria imbratisand cariera militara,la incheierea activitatii dupa 25-30 de ani sau mai mult sa primeasca o pensie militara pentru servitutiile avute in timpul serviciului ,guvernantii actuali refuza sa gandesca la fel cu antecedentii lor si vor sa treaca pensia militara in contul pensiei de asigurari sociale.
Prin trecerea pensiilor miltare in contul pensiilor de asigurari sociale  hulesc, injosesc si nu se recunoasc meritele celor cativa veterani de razboi care mai sunt in vita,.  injosesc eforturile cadrelor militare care au fost pe baricade impotriva invaziei URSS din 1968 si nu recunosc participarea cadrelor miliatre la actul istoric din 1989 .Atat cei care au participat la evenimentele din 1968 cat si ce au participat la evenimentele din 1989 au ajuns la batranete si sunt pensionarii huliti ca au pensiii nesimtite
RUSINE
Care este vina mea sau a celorlalti pensionari militari ca la data trecerii in rezerva li s-a acordat o pensie conform legilor existente la acea data.Cine da dreptul actualilor guvernanti sa modifice sau sa elimine legile de acum 40-50 de aniVinovati sunt cei ce le-au acordat asa ca le recomand sa vorbeasca cu Alexandru Ioan Cuza ,Cu rele Carol 1Carol 2 ,Regele Mihai,Gheorgiu Dej ,Nicolae Ceasescu,Ion Ilescu si ,Emil Constantinescu
POATE SINGURA VINA PE CARE O AVEM ESTE  CA INCA MAI TRAIM.
Guvernatii actuali cauta vina in pensiile nesimtite ale cadrelor militare fara a face analiza ca pensiile unor persoane civile depasesc cu mult cuatumul pensiilor militare.Si intrebare logica:De ce la aceste pensii nu se umbla?nu tot statul le plateste si pe aceste?
Guvernantii au impresia ca pensionarii miliatari au adus criza economica in Romania.Gresit
Lipsa lor de interes pentru desvolatarea economica a dus la actuala criza si lipsa unor masuri pentru prevenirea acesteia,asa ca s-au pomenit in mijlocul ei fara a avea solutii.
Cum se pot compara activitatile din economia nationala cu activitatile din armata,ca la sfarsitul carierei sa ai aceiasi pensieSi pentru a demostra viata grea care se duce in armata am sa enumar cateva din servitutiile serviciului miltar:
          1 Cadrele militare nu pot sa-si aleaga locul de munca.Ei sunt repartizati dupa nevoile armatei departe de familie,rude si prieteni.Au auzit domnii guvernanti de garnizoane existente in perioada mea de activitate ca
                Jebel
                Gataia
                 Plenita
                 Topraisar
                 Vanju Mare si multe altele,nu vorbesc de trupele de graniceri,de aparare antiaeriana,radio locatie
                                                                                                                                                                          
           2Nu au avut voie sa parasesti garnizoana de resedinta fara aprobare chiar in zilele nelucratoare iar in concedii trebuia sa comunice in scris pe zile si ore unde se te gasesti pentru ca la nevoie sa fie chemat.
          3 cel putin de 2 ori pe luna erai planificat in serviciul de zi pentru 24 ore fara sa primeati timp compensator sau  o remuneratie suplimentara .
           4 Pana in 1958 nu aveai voie sa te casatoresti daca viitoarea sotie nu era fica de muncitor sau taran.
           5Nu avei vioe sa participi la slujbe bisericesti,mortii tii ingropai fara popa sau cu riscuri mari
           6 Intr-un an participai la aproximativ 10 aplicatii cu durata intre 3 si 15 zile indiferent ca era vara sau iarna.Stiu guvernantii nostrii cum se dorme in cort neincalzit la minus 5-10 grade.Au auzit domniile lor de poligonul de la Cincu Mare si cum se manaca cad ploua cu galeata ca nu se mai termina ciorba din gamela
               Numai cateva exemple au fost.Ca sa le dau pe toate imi trebuie 100 file
              In aceste conditii pot sa fiu de acord sa mi se recalculeze pensia si sa ajung la o pensie cat are portarul de Hotel Palas sau de oriunde.?

Scuze pentru cei ce nu iam putut prinde in scurta mea pledoarie pentru demonstra incompetenta guvernului Romaniei si lipsa lui fata de raspunderea pe care o are pentru apararea patriei
                    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu